Doelgroep: Diabetici- en Reumapatiënten

Diabetici en reumapatiënten zijn risicogroepen en hebben extra aandacht nodig tijdens het podologisch consult.

Heeft u vragen over deze specifieke doelgroepen of wenst u een podologische behandeling aarzel dan niet om mij te contacteren.

Een van de complicaties bij diabetes is het verminderd gevoel in de voeten, dit kan zorgen voor onopgemerkte wondjes. Ook kan een slechte doorbloeding in benen en voeten voorkomen, dit vertraagt de genezing van wondjes. Verminderde mobiliteit kan optreden waardoor bepaalde orthopedische misvormingen kunnen ontstaan. Die zorgen voor abnormale druk, die op hun beurt kunnen leiden tot voetwonden en likdoorns.

De podoloog heeft een belangrijk aandeel in de screening, preventie en behandeling bij diabetespatiënten. Daarom is het belangrijk om uw voeten regelmatig te laten screenen bij uw podoloog. Bij die screening wordt uw risicoklasse bepaald, waarbij een eventuele behandeling wordt uitgevoerd. Ook wordt er telkens gepast advies gegeven zowel over de schoenen als over de dagelijkse verzorging van uw voeten. Goed schoeisel is bij deze doelgroep ook van essentieel belang.

Voor diabetespatiënten is er terugbetaling aanwezig. Klik hier voor meer informatie in verband met terugbetaling.

Bij reumapatiënten worden de gewrichten aangetast wat vaak leidt tot pijnlijke orthopedische vervormingen aan de voeten en tenen zoals klauw- en hamertenen en veranderde voetstand. Dit kan leiden tot eelt, likdoorns en verhoogde druk.

De podoloog zal indien nodig uw klachten aanpakken en gepast advies meegeven. Ook hier is goed schoeisel een must.

Contacteer mij voor meer info